Banner: motiveer uw kind

Zo helpt u uw kind met de occlusietherapie.

Motiveer uw kind.

Zelf het ontwerp kiezen is de beste motivatie voor uw kind

Er is vastgesteld dat uw kind strabismus heeft en uw oogarts heeft een occlusietherapie voorgeschreven. En omdat u uiteraard het beste wilt voor uw kind, vraagt u uw arts 3M Opticlude oogpleisters te bestellen. Omdat deze occlusiepleisters van hoge kwaliteit zijn en voorzien van mooie figuren waar alle kleine patiëntjes van houden. En als uw kleine lieveling met 3M Opticlude z'n eigen favoriete motieven kan kiezen, wordt het dragen van een pleister echt "cool" en zal hij of zij gegarandeerd trouw de pleister dragen.

Het resultaat: uw kind draagt de pleister graag, zonder huilen en de strabismus wordt effectief behandeld.

Vraag uw oogarts of orthoptist specifiek naar 3M Opticlude pleisters! Voor een occlusietherapie zonder stress en voor het welzijn van uw kind.

En zo kunt u uw kind tijdens de therapie motiveren:

  • Afbeelding: het oogpleisterdagboek

    Oogpleisterdagboek

    Gebruik de gedragen oogpleisters van uw kind om een zeer speciaal orthoptisch oogpleisterdagboek te maken. Uw kind plakt zelf elke dag de gebruikte oogpleister in het dagboek en schrijft of verft er de spannende avonturen bij die het met de pleister heeft beleefd.

  • Afbeelding: kindvriendelijke uitleg

    Kindvriendelijke uitleg

    Het is volledig normaal dat uw kind in eerste instantie de oogpleisters niet wil dragen, zelfs als ze met zijn favoriete motieven zijn bekleed. Leg aan uw kind uit, op een manier die past bij de leeftijd, waarom het een oogpleister moet dragen. Probeer een uitleg zoals "Een pleister is net als een pilletje dat je moet innemen om beter te worden wanneer je ziek bent!“

  • Afbeelding: je bent al groot

    Je bent al groot

    Laat uw kind zelf oogpleisters met zjin favoriete motieven uitkiezen! Laat zien wat een "grote meid/knul“ u vindt dat zij/hij is en vertel haar/hem hoe trots u bent dat zij/hij helemaal zelfstandig de oogpleister draagt.

  • Afbeelding: de beloningsdoos

    Beloningsdoos

    Gebruik de gedragen oogpleisters als waardebonnen. Plak de pleisters op een kaart en schrijf kleine verrassingen voor uw oogappel op de achterkant (bioskoopbezoekje, vanavond pizza!, favoriete snoepgoed). Doe alle waardebonnen in een doos. Op regelmatige basis, krijgt het de beloofde beloning. Op deze manier associeert uw kind de oogpleister met iets positiefs.

  • Afbeelding: het maandelijkse feestje

    Maandelijks feestje

    Vier, als uw kind een hele maand braaf de oogpleister heeft gedragen, dit met een bescheiden feestje met familie en vrienden. En natuurlijk met de favoriete hapjes van uw kind. Laat uw oogappel zien hoe trots u op hem of haar bent.

  • Afbeelding: de modeshow

    Modeshow

    Plan een modeshow met uw kind. Uw kind draagt verschillende "creaties" en natuurlijk zijn of haar favoriete oogpleisters. Maak foto's van de modeshow, druk de mooiste foto's af en maak een fotowand. Benadruk hoe geweldig de oogpleisters van uw kind zijn.

  • Afbeelding: het knutselplezier

    Knutselplezier

    Laat uw kind een van een stug materiaal gemaakt honkbalpetje (jongen) of een handtasje (meisje) beplakken met gedragen oogpleisters. Smeer er vervolgens een laag lijm op en u hebt een persoonlijk accessoire gemaakt.

  • Afbeelding: kleine beloningen

    Kleine beloningen

    Beloon uw kind voor elke week dat het braaf de pleister heeft gedragen (een ijsje, een bioscoopbezoekje, een knuffel, enz.). Op deze manier kunt u aan uw kind laten zien hoe trots u op hem of haar bent.

  • Afbeelding: veel tijd

    Veel tijd

    Denk er aan dat het zwakkere, niet-afgeplakte oog circa 10 minuten nodig heeft om zich aan te passen aan het nieuwe zicht. Geef uw kind de tijd om te wennen en begin niet direct met nieuwe activiteiten.

  • Afbeelding: pleisterverhalenboek

    Pleisterverhalenboek

    Plak samen met uw kind de gedragen pleister in het boek en verzin een kort verhaal voor elk motief, zoals "Er was eens een prinses die van dansen hield ...". De verbeelding kent geen grenzen!

  • Afbeelding: je bent speciaal

    Je bent speciaal

    Vertel uw kind dat niet iedereen een pleister mag dragen en dat het iets speciaals is. Zoek samen met de broers, zusters, vriendjes en vriendinnetjes van uw kind naar hun favoriete motieven.

  • Afbeelding: we maken een bloempot

    We maken een bloempot

    1. Plant samen met uw kind een bloembol of een plant in een bloempot.
    2. Versier de bloempot met gedragen oogpleisters volgens de wensen van uw patiëntje.
    3. Hiermee geeft u uw kind een echte blikvanger voor het kinderdagverblijf, waar hij of zij het met trots aan zijn of haar vriendjes kan laten zien.

    Onze tip: de patches blijven beter zitten als u de pot eerst met knutsellijm insmeert.

  • Afbeelding: coole buttons die niemand anders heeft

    Coole buttons die niemand anders heeft

    Laat de favoriete motieven van uw kind op buttons drukken, die hij of zij vervolgens met trots kan opspelden. Op die manier worden gedragen oogpleisters een stijlvol accessoire (er zijn diverse websites waar u buttons kunt laten bedrukken).

  • Afbeelding: oogpleisters als stijlvolle stickers

    Oogpleisters als stijlvolle stickers

    Oogpleisters kunnen echt een statement maken, zelfs op een schooltas of een koffertje en gaan deel uitmaken van het leven van alledag.

  • Afbeelding: elke dag nog een foto

    Elke dag nog een foto

    Maak elke dag een foto van uw kind met de pleister van dat moment. Op die manier kan uw kind zelf zien hoe goed verschillende kleuren of motieven bij hem of haar passen.

  • Afbeelding: kinderen hebben bevestiging nodig

    Kinderen hebben bevestiging nodig

    Vertel aan uw kind welke van de geselecteerde ontwerpen uw favoriete motieven zijn en hoe goed ze bij uw kind passen. Maak een foto van u en uw kind met uw favoriete ontwerp.

  • Afbeelding: samen werkt het beter

    Samen werkt het beter

    Laat uw kind ook zijn of haar favoriete knuffel of pop versieren met een oogpleister. Dan voelt het zich niet alleen in het dragen van een pleister.

  • Afbeelding: knutselen is leuk

    Knutselen is leuk

    Maak een prachtige collage met uw kind door alle gedragen oogpleisters ergens op te plakken. Wat dacht u van bloemen, rupsen, ballonnen, strikken, cirkels of vergelijkbare dingen?

  • Afbeelding: zelfgemaakt tafelvoetbalspel

    Zelfgemaakt tafelvoetbalspel

    U kunt eenvoudig samen met uw kind een tafelvoetbalspel maken. Voor het veld hebt u slechts de deksel van een schoenendoos nodig. Met witte en groene verf kunt u hiervan een voetbalveld maken. De spelerspoppetjes maakt u als volgt: neem een potlood of een balpen en lijm twee gedragen oogpleisters aan elkaar vast op de tip van het potlood of de balpen. Als voetbal gebruikt u een prop papier. Nu kunt u een spannende voetbalwedstrijd spelen met uw kind en alle favoriete figuren.

  • Poppentheater

    Poppentheater

    1. Neem twee gedragen oogpleisters en plak ze op elkaar.
    2. Knip het onderste deel er af, zodat u de pleisters over uw vinger kunt doen.
    3. Maak vervolgens kleine gezichtjes en plak ze op de pleisters. De verbeelding kent geen grenzen.
    4. Maak samen met uw kinderen korte verhaaltjes die met de vingerpoppetjes kunnen worden nagespeeld.
  • Afbeelding: maak je eigen oogpleister

    Maak je eigen oogpleister

    Ontwerp de ultieme oogpleister met uw kind: trek de contouren van de pleister over en laat uw kind het figuurtje zelf inkleuren. U kunt desgewenst ook de pleisteromtrek hier downloaden.

  • Afbeelding: maak je eigen plaatje

    Maak je eigen plaatje

    Plak de gedragen pleister op papier en laat uw kind z'n eigen plaatje verven. De pleisters kunnen worden samengevoegd in een nieuw motief en zo een ander plaatje opleveren. U kunt de oogpleisters ook aan het kinderdagverblijf geven, zodat meer kinderen er plezier van kunnen hebben. De leidsters kunnen samen met de kinderen mooie plaatjes maken en daarmee de acceptatie van de pleistertherapie bevorderen.

  • Afbeelding: we maken een spelletje

    We maken een spelletje

    1. Neem een gedragen oogpleister, plak deze op een stuk papier en knip de pleister uit!
    2. Rol de pleister om een hoorntje te maken!
    3. Knip nu het onderste deel af, zodat het poppetje beter blijft staan! Maak samen met uw kind een aantal van deze poppetjes, dan kunt u vervolgens wellicht een zelfgemaakt 'Mens erger je niet'-spel maken! Nu kan iedere speler z'n favoriete figuurtje kiezen en spelen maar!